Krissie Handmade

Kinderkleding

Over mij 

Mijn naam is Kristel ter Braak, ik ben gek op alles wat met creativiteit te maken heeft. Zo heb ik al diverse muurschilderingen gemaakt en ben ik sinds de geboorte van mijn zoontje in 2014 actief bezig met het maken van oa kinderkleding.

Als klein meisje zat ik altijd al bij mijn moeder aan de keukentafel. Mijn moeder was gek op naaien, kocht een lap stof op de markt en diezelfde middag liepen mijn broer en ik in een nieuwe creatie rond. Ik wilde dan altijd ook nog een creatie voor mijn poppen en/of barbies. Ook aan deze wens werd voldaan, er werden zelfs badjasjes gemaakt voor mijn barbiepoppen, kleine Kristel helemaal gelukkig.

Ik ben nooit echt met naaien bezig geweest totdat ik afstudeerde voor mijn MBO opleiding onderwijsassistente. Ik moest in gala naar de diploma uitreiking, mensen die me kennen weten dat ik niet zo'n gala typje ben. Ik vond het dus zonde om een nieuwe gala jurk te gaan kopen en besloot er 1 te maken. Met hulp van de moeder van mijn vriendin is toen mijn eerste kledingstuk uit mijn moeders oude naaimachine gerold. Het maken van mijn eigen galajurk vond ik erg leuk, maar toch kon ik de tijd niet vinden om vaker achter de machine te kruipen dan strikt noodzakelijk.

Toen ik in verwachting raakte van onze zoon Stan begon het pas echt weer te kriebelen. Ik wilde alles wel zelf maken, in het begin ook dingen die nog te moeilijk waren, maar aldoende leert men, dus ik heb mezelf uitgedaagd in verschillende projecten. Zo heb ik de aankleedkussen hoezen zelf gemaakt, alle lakens en dekentjes, baby kleertjes, omslagdoeken enzovoort. 

Verschillende opdrachten volgden, een nieuwe kap voor een kinderwagen, kleertjes voor vriendinnen, stoffen slingers, lakens voor kinderkamers van vriendinnen en uiteindelijk een complete babykamer inclusief handgemaakte lampenkap. Mijn hobby was geboren.

Zoekende naar steeds meer patronen en leuke projecten om te maken ben ik langzaam begonnen met het verkopen van de gemaakte spullen. Omdat dit een beetje uit de hand begon te lopen heb ik besloten een stap verder te gaan. Ik besloot een KVK nummer aan te vragen en een website met webshop te maken. Op het moment ben ik regelmatig te vinden op verschillende markten, deze kunt u vinden in mijn Agenda. 

U mag me altijd mailen voor vragen en/of projecten. Ook als u deze niet kunt vinden op mijn pagina, overal valt over te praten. Kijk ook eens rond in mijn webshop, hier staan voorbeelden van producten die u kunt bestellen.

Wilt u een product bestellen in een andere stof of maat?? Dat kan uiteraard ook, stuur me een mailtje via het mailformulier en ik neem contact met u op!


Kristel ter Braak

Krissie - Handmade